Thursday, December 8, 2011

Chapter 16: Kenapa cinta tak berbalas?

Salam and well hello there world!
And people. Aku sudah kembali pulih babeh! Your musang girl sudah kembali dengan wajah blog yang baru. (header buruk,sumpah aku fail bab melukis dekat laptop)

Jadi mari kita fokus dengan tajuk di atas. Dari mana aku dapat idea? Terima kasih kepada yang bagi respons dalam entry aku yang tang Couple Couple panas tuh. Salah sorang dari yang bagi respon ada jugaklah tanya:

Thanks Ku Syaza Kanda. Kau memberi gua satu ilham untuk menaip. Muehehe.

Soalan beliau: 

"Kalau kita suka dekat sorang mamat nie tapi mamat ni buat tak endah jer macam mana?"

Nampaknya, gua terpaksa jawab dan berlagak umpama doktor yang ada phd cinta lah ye.
So, disini ada banyak possibilities kenapa laki tu tak layan kita, 

1) LAKI DAH BERAWEK
Certain laki jenis setia gila gila nak mampus memang tak layan langsung dah perempuan lain kalau dah ada awek. Lagipun buat apa korang tergila gilakan laki yang ada awek doh, melambak lagi laki lain. Korang should discover dulu dia dah ada awek ke belum. Kau cover cover ah tanya laki. Tapi jangan straight forward terus beb. Mesti lah dengan gaya yang kau ni mahal orangnya.

Gaya lapuk- 
MAMAT: Weh jom hangout?
GIGIRL: Awek kau tak marah pulak?

Gaya lebih elegan-
MAMAT: weh jom hangout?
GIGIRL: Taknak ah aku. Takutlah kot kot awek kau nampak, kang mau ditampar aku sebab hangout dengan boyfriend die. (cover ayu jugak jangan brutal sangat)

p/s: Actually aku pun taktahu ape bezanya cara cara kat atas tu.

2) TAK BAGI KLU
Ni memanglah obvious gila laki tu takkan layan kau. Kau ingat di psikik ke ape. Cuba kau bagi klu klu sikit kau suka die ke ape. Berlapiklah but jangan terlampau berlapik takut laki tu tak faham. Sebagai contoh klu yang terlampau berlapik:

Gigirl,"Aku suka lah kau."

Mamat,"Ape die kau kata tadi aku tak dengar?"

Gigirl," Aku suka cow. Ada banyak kat kampung aku. Kau suka tak?"

Ni ape maknanya nak bagi klu kalau korang menyimpang sampai pergi ke suka lembu pulak? 

3)LAKI GAY
Sumpah aku speechless kalau disebabkan mende ni. Laki jenis camni menurut kawan aku yang dah buat kajian, memang ramai kat Malaysia. nauzubillah. 
Kalau kes macam ni, kau bagilah klu macam mana pun, die akan buat dunno je kat kau. 

Well aku harap jawapan aku ni memberi jawapan pada kau. 
Kalau ada soalan lagi tanya je dekat facebook aku alright?


HASTA LA VISTA BABEH!

3 critics:

zeeck said...

huhuu cam tu ek?? tp ade certain kess laki tu rase xnak kapel..sebab kapel nie rumit ~.~' (dapat rase setelah 5tahun kapel)

Nong Andy said...

-Gigirl," Aku suka cow. Ada banyak kat kampung aku. Kau suka tak?"

Muahaahahaha..(gelak sampai terguling-guling)

aku bagi sejuta bintang untuk ayat di itu!!

Dr. Fox said...

@zeeck
setuju, betul gak tu. kwn aku ada gak camtu..

@Nong Andy
hahaha. thanks! :D