Sunday, August 28, 2011

Chapter 5: Teknik mengorat perempuan.

Assalamualaikum and well hello there world.

Harini entry jiwang lebih lebih sikit. (sila muntah dan batalkan puasa sekarang)


Aku terpaksa update sekarang sebab malam ni aku dah takde masa nak mengupdate. Al maklumlah anak dara mutant musang ni kena berjaga malam untuk persiapan hari esok.

Apasal aku buat tajuk seperti diatas?



Aku beritahu korang, korang tolonglah senyap senyap eh.
Ada mamat suka aku, tapi cara mereka salah and aku kesian dengan mereka (sebab aku reject depa)

Aku berikan contoh situasi taktik yang salah:

Mamat 1:
Mamat satu sedang duduk dengan machonya di tepi jalan. Tiba tiba sorang awek berbaju kurung sopan ayu gitu lalu.

Mamat : Hai cik adik, muka cik adik ni manislah.
Awek: Humph (jeling sombong)

Komen aku:
Wey, aku bagi nasihat ni, wahai kaum adam janganlah buat sebegitu, takde perempuan yang suka pun. 99.99% menyampah dengan taktik lelaki yang sebegitu. Korang kena tunjuk korang ni ego sikit. Buanglah tabiat buat bunyi cencorot tu (citt citt)

Mamat 2
Si awek sedang ber"facebook" .
Tiba tiba chat box terbuka:

Mamat: salam, awak, saya nak mengaku ni.
Awek: Hurm?
Mamat: Saya suka dekat awak.
Awek : ...

Komen : 
Comm'on lah brader. Lu pakai dah smart, muka dah macho, takkan mengaku suka dekat facebook/sms je? Percaya lah cakap aku, awek yang korang usyar mesti lari dari korang. Lain kali bila korang nak start chatting dengan dia. Barangkali si dia akan begini,



So apa penyelesaian bagi korang?

Ini aku bagi satu cara.

CADANGAN :

Korang upah member korang pergi mengusik awek yang korang berkenan tu.
Situasinya begini.

Orang upahan: (halang jalan awek) Hai , nak pergi mana? nak ikut boleh?
Awek: (muka ketakutan) er, saya nak cepat ni.
Orang upahan: Ala, sombongnya tapi takpe, comel. I like. (mula mendekati)
Awek: Eh apa ni, jangan dekatlah (terkejut)

Lepas tu korang pun yang konon kononnya jalan dekat dekat situ, berteriak dengan macho.

Mamat: Woi! Ape korang buat tu ha? (control macho)

Orang upahan korang pun berpura pura ketakutan lari dan langgar awek sampai buku dia jatuh. Masa ni lah korang mendekati si awek.

Mamat: Awak ok? (tolong kutip buku)
Awek: Hmm.. isk isk (start menangis)
Mamat: Awak janganlah nangis, diorang tu memang camtu. Suka mengacau orang cantik macam awak.
Awek: Terima kasih awak. (sedu)
Mamat: Takde apelah, takpe biar saya teman awak jalan ke kuliah. Nanti takut diorang kacau lagi awak(pancing)
Awek: Hm, ok. Thanks lagi sekali. (senyum comel). By the way nama awak sapa?
Mamat: Saya Shah, maybe awak tak perasan, kita satu kuliah dengan Prof Zainal.
Awek: Oh, saya Ira.. (muka berseri seri)

Ha, masa ni korang akan start rapat dengan dia, bila dah lama lama percayalah dia akan cair sama lu. Tapi kalau tak menjadi, jangan salahkan aku. Aku hanya beri cadangan. (senyum musang)

Hasta La Vista Baby!

6 critics:

miro_fizi said...

haha..nk try cmnie jgk r..haha

Terbang Bersamaku said...

hahaha..idea yg bernas...
perempuan mmg suka bila rasa dilindungi oleh lelaki..rasa slamat gtue..=)

sergeant keroro said...

cara upah member tu macam kenal jek, tapi versi online. hmmmm

Freaky said...

wuahaha cara upah member tu nampak sangat sempurna.. x bole cmtu. kena ada cacat cela gak :D

GaRy™ said...

HUAHAHAHAAHAHA!!!! boleh buat cerpen cerita engko ni.. hahahahaha..

akoo pae said...

haha cara upah kawan tu cam drama sgt la..
kalo akoo, baek soh masok minang tros. =p