Saturday, August 27, 2011

Chapter 3: Mateusz Scott, lelaki dari Poland.

Harini aku lambat ke kuliah. Kelihatan Prof Jonathan Britmann sedang menyediakan slide show untuk pelajaran hari ini. Satu dewan kuliah pandang aku, sumpah malu! (mood: muka tebal)

Dengan muka selamba,aku pun duduk lah dekat tempat yang kosong. Sepanjang kuliah Human Physchology, terasa bahu aku dicuit beberapa kali, tapi sebagai pelajar bertauliah Poznań Universities of Medical Science, Poland aku buat buat dek je. (mood: skema)

Last last bila cuitan tu buat aku tak fokus, aku pun mula berteriak dekat si pengcuit.

"hey dude, what's wrong with you?"

Terpana mata aku bila bertentang dengan si pemilik mata biru. Mateusz Scott, pelajar Medical lahiran Poland tersenyum memandang aku. Dihulurnya satu kertas. (mood: berfikiran positif)


Selepas kelas aku menanti si mamat mata biru. Akhirnya dia muncul dengan berkemeja hitam. Ditariknya lengan aku, entah kemana nak bawa aku pun tak tahu. Suka hati dia je nak tarik tarik aku, nasib baik berlapik baju.

Sepanjang hari dia bawa aku berjalan, entah apa motif aku pun tak pasti. (mood: terpinga pinga)

Sampai ke malam, dibawanya aku ke tengah tengah bandar Poznań. Berduyun manusia yang berkumpul dekat situ.

Subhanallah memang cantik permandangan malam tu. Penduduk Poznań rupanya ada upacara melepaskan floating lantern. (mood: teruja)

Scott pun memegang satu lanterns, konon nak ajak aku lepaskan bersama-sama, tapi aku taknak. Aku just nak tengok sebab takut silap langkah terbakar pulak lantern tu. At least, aku sempat snap gambar dia.

Scott diapit oleh dua Polish girl.

Selepas puas cuci mata melihat lelaki Polish yang hensem permandangan yang indah. Akhirnya Scott bawa aku pulang ke rumah sewa aku. 

Di depan pintu rumah sempat dia bisik,

"Kocham cię" 

Aku terkejut bagai nak rak. Macam mana lelaki Polish boleh syok dekat aku pulak? Sambil tersengih aku menjawab,

"Przepraszam, że mam chłopaka"

Tiba tiba, aku terjaga. MashaAllah. Mimpi rupanya. (muka berkerut)

Hasta La vista babe!

Nota kaki: Mana mana ayat yang korang tak faham sila guna google translate, from POLISH to ENGLISH

4 critics:

sergeant keroro said...

"Sorry, I already have a girlfriend"

:P

Dr. Fox said...

dah tukar dahh.. hehe

Freaky said...

nasib baik mmpi je.. hahaha :D

Dr. Fox said...

haha, kalau betul2 seriously, tergama :P