Wednesday, August 31, 2011

Chapter 6: Raya dulu, raya sekarang lain beb.

Assalamualaikum and well hello there!

Fuhh, semalam sibuk sangat meyambut satu syawal sampaikan tak berupdate blog aku ni.

Malam ni baru ada terlintas nak update blog as jeles gila nak mati hidup tengok orang mengupdate pasal raya masing masing. (kuis kuis tanah)

Aku tak kemana sebab semua saudara mara berkumpul dan bertapak di rumah aku. Seriously, rumah aku sangat padat macam sardin.

Kita straight terus ke point kita di atas. Apa proof aku?

Dulu..
Aku lebih suka berkonvoi dengan member aku kutip duit raya. (muka tebal)
Sekarang..
Aku duduk je rumah, main game, duit raya datang sendiri dekat aku. (hebat tak aku?)

Dulu..
Aku pos kad raya dekat member member aku.
Sekarang..
Kredit handphone takde, guna facebook and twitter cukup. (kedekut. muahaha)

Dulu..
Jumpa cousin sebaya bagai nak rak main kejar kejar .
Sekarang..
Jumpa cousin yang muda aku yang dikejar dan dibuli depa. 

Dulu..
Makcik, pakcik, atuk, nenek jumpa aku mesti kata, 

"Macam amoi budak ni, kecik je dia.."

Sekarang..
Pakcik, makcik, atuk, nenek jumpa aku mesti kata

"Dah besar dah.. Bila nak kahwin ni? Tak lama lagi la ni yek?" 
(sumpah aku cuak bila ada makcik nak rekemen anak diorang dekat aku. Sori makcik saya tak rela)

Update yang sangat simple sebab aku kena jadi babysitter. sori.
So.Macam mana dengan korang? masih sama or dah lain jugak?

Hasta La Vista babe!

6 critics:

Cik Siti Aziz said...

same n laen...due2 ade ^_^

Freaky said...

haha bile nak kawen ? soalan sama menerjah freaky.. demnn.. x de soalan lain ke

fatin syahirah :) said...

haha. part main game duit raya datang bergolek tu sama :P muahaha

fuhh, nasib baik soalan kawen belum menjengah. haha.

sergeant keroro said...

bila nak kawen ni, hehe :P

akoo pae said...

haaha akoo kat fb pon tak wish orang..jahat tak?=p

Dr. Fox said...

@CIk Siti
@Freaky
@Fatin
Hahahaha, smalah ehhh

@Keroro
suke yekkk