Monday, September 5, 2011

Chapter 7: Couple couple panas.

Assalamualaikum and well hello there!
Sori beb lama gila nak mampus aku tak update blog aku. (kesibukan yang melampau jadi babysitter dan penagih game tegar)

Ok, malas aku nak bebel panjang panjang sebab aku tahu masyarakat kita nowadays tak suka pun orang merapu panjang-panjang.(termasuk diri aku)

Akhir akhir ni, aku berjalan dekat Jaya Jusco(tempat melepak yang best bagi semua peringkat umur)
Dan aku tengok banyak jugak pasangan pasangan yang hangat bercinta melepak jugak.

Maka aku pun teringatlah dengan masalah member aku.(termasuk diri aku jugak dulu dulu)

Apa masalahnya?

Disini ada beberapa persoalan yang timbul ketika bercinta dan pernah ditanya dekat aku tapi aku tak sempat nak jawab. Gua pun tak tahu apa pasal gua jadi tempat rujukan, gua bukan ada PHD mata pelajaran cinta pun.

Tapi takpe, aku usahakan jugak menjawab.(muka bajet professional)

Soalan pertama,

"Weh, awek aku selalu merajuk, sumpah aku menyampah dengan dia, tapi camne nak pujuk ha?"
-bro sadis-

Jawapan aku:
Kalau lu dah menyampah dengan awek lu yang selalu merajuk, lu break up jelah, tak payah lah nak cakap belakang doh pasal lu menyampah dengan awek lu. Cuba jadi jujur depan awek. (gelak jahat)

Soalan kedua,

"Boyfriend saya selalu suruh saya contohi ex gf dia, apa patut saya buat?"
-gugurl-

Jawapan aku:
Kau pergi Jabatan Pendaftaran, pergi tukar nama kau jadi nama ex gf dia. Then pergi buat pembedahan plastik bagi sebijik muka kau macam ex dia. Gua gerenti dia terlopong lepas jumpa tu.

Soalan ketiga,

"Aku dapat tahu awek aku main belakang aku. Tapi aku nak dia mengaku sendiri, so ape patut aku buat beb?"
-mat jambu-

Jawapan aku:
Tak payah tunggu dia mengaku, kau jumpa dia kau lempang je perempuan tu. Aku tak suka orang orang curang ni.

Soalan keempat:

"Beb, gua ni lelaki, tapi gua tak minat awek awek ayu ni, gua minat sorang penkid ni. macam mana ni beb?"
-mat pelik-

Jawapan:
Seriously, senang  gila. Kau jadi lah bapok paling cun dalam dunia. Lepas tu baru kau try tackle penkid tu.



Soalan terakhir,

"Saya sayang sangat dengan boyfriend saya tapi saya tak pasti dengan perasaan dia dekat saya."
-gadis sedih-
Jawapan aku:
Kau menyelinap masuk bilik dia then kau curik diari. Diari dia aka jawab segala persoalan kau. (kuno)

Ha, ada banyak lagi soalan yang pernah ditanya dekat aku. Tapi jari aku dah berpeluh.. So setakat ni jelah yek. (lap peluh jari)



Hasta La Vista Babe!

15 critics:

sergeant keroro said...

ehem2

Dr. Fox said...

ape? hehe

fatin syahirah :) said...

awww. pakar cinta eh ? HAHA. siaplah lepas no penuh soalan eden tanya. haha

eszyamin said...

hahaha comel!!

Dr. Fox said...

@fatin
hahaha, jangan taya banyak sangat beb. lol

@esyazmin.
errr, gua tak faham, apa yang comel? :P

eszyamin said...

musang merah tu..gerak2 comel giler..

Dr. Fox said...

haha, ingatkan apela.. =,="

syaidatie nurdilla said...

hehheh.. like entry ni..

Dr. Fox said...

@syaidatie
haha, thanks. :D

Dila Donghae said...

dh mcm sesuai dh dgn beliau..ehem XD

Gimi said...

gila sih jawapn no 4...x memasal 2 org berdosa

Luqeem™ said...

hehe..nice..:) hebat tips ni

Dr. Fox said...

@Dila
hahaha. sesuai dgn sape?

@Gimi
tu lah spe suruh depa buat hal dlu :P

@Luqeem
thanks :D

Ku Syaza Kanda said...

hahha..klau kta ska dktt sorang mamat nie tpi mamat ni buat x endah jer mcm mna??

Dr. Fox said...

@Ku Syaza Kanda
haha nanti ana jawab nohh. :D