Saturday, October 1, 2011

Chapter12: Perangai awek yang lelaki tak suka.

Salam and well well we meet again.


Seperti yang dijanjikan. Seminggu sekali. Maka harini kita bertemu kembali. Rindu aku tak? Mestilah rindu kan? kan?
Ok fine aku syok sendiri. (kuis kuis tanah)

But nevermind, asal aku dapat update blog sudahlah.

Ok, tak mau cerita panjang panjang. Baru baru ni aku teringat beberapa aduan daripada kaum adam berkenaan perangai awek awek depa.

Aku pun tak faham awatlah depa ni pi ngadu dekat aku. Ingat aku ni kaum sejenis depa ke ape.

Tapi daripada aduan aduan mereka tu, ada jugaklah yang aku makan dalam(sebab aku sendiri pernah buat).
Tapi dari cerita merekalah aku try kawal perangai yang tak digemari tu.

Jadi aku ingat nak habaq lah kat blog ni , so that all girls may know what kind of attitude that boys do not like.

1) Merajuk melampau lampau.

Kita as perempuan memang dikatakan fragile mengalah kaca ke"fragile"an nya. Sikit sikit nak merajuk tu agak payah la bagi kaum adam. Kalau sekali dua takpa, tapi kalau dah tiap hari nak merajuk, kalau aku jadi pakwe pun naik menyampah. Jadi pandai pandailah kawal.

2) I am the only girl in this world.

Ini lebih kepada queen control aku rasa. Mana mana laki tu nak pi korang nak berkepit, menurut member laki aku, ada kes sampai dia nak pi repair motor pun nak ikut, nak gi tandas awam time dating pun nak ikut.. Janganla camtu babe, give him some time. Dia bukan seven eleven.

3)Boys are 24 hours services.
Aku malas nak ulas sebab mende ni sangat common, baru sopoloh minit tak reply, dah nak melenting, kalau boleh 24 hours nak mesej. Bankrupt la kalau camtu, mana taknya setiap masa nak tau "awak dekat mana", and "awak buat apa". Babe, kita perempuan, kalau jarang contact nanti orang rindu kita, bila rindu makin sayang. Jadi biar jarang contact nanti makin sayang (tapi korang jangan pi carik jantan lain pulak)

4) Syak wasangka
Ni pun mende common. Sama je macam situasi no 3, it just beza dia, sopoloh minit tak reply, terus call, kalau tak angkat start la fikir bukan bukan. "dia dah tak sayang aku lah tu". "ha, mesti keluar dengan perempuan lain". Hish, mampuslah camtu, kalau gi berak pun korang fikir lain, kesianlah laki tu.

5) Queen of Jealousy.
Ni pun satu hal, sikit sikit nak jeles. Memangla jeles tu necessary kalau kita dah sayang orang tu tapi kalau sampai tahap laki tu tak boleh nak berkawan dengan perempuan lain macam bese tu kira susahlah tu. Kalau korang jeles sangat, lama lama mau laki tu tawar hati, and tinggalkan korang.

Well, ni mende common yang member laki aku share dengan aku. Ada jugak yang fedup dengan awek diorang sebab mende mende camni.

Jadi girls, aku sebagai kaum sejenis korang, aku nak seru korang. Jom bersama sama kita tunjukkan kat laki yang kita ni tak macam yang seperti 5 perkara yang dilist di atas. Kalau panas hati, simpan, pastu istighfar, nanti sejuklah hati. Kalau tak tahan sangat bawaklah berbincang.

Tapi jangan korang pi percaya sangat kat laki pulak, nanti lain pulak jadinya. Jangan mudah percaya and cair dengan laki ok? Ingat kita kaum yang lemah.

Perangai yang tak digemari tu biar terkawal supaya tak over.

So itu sahaja untuk hari ini. Peace!

hasta La Vista Babe!

7 critics:

Terbang Bersamaku said...

betul tue setuju dgn entry nie..
yg penting kena saling faham memahami & bertolak ansur..(^___^)

Dr. Fox said...

betul. :DD gimme fiveee

RinsyaRyc said...

hehehe..

<----queenn of jaelously.. ^^

http://bulatmata.blogspot.com/

Dr. Fox said...

hahahaha. jangan sentap beb

sergeant keroro said...

*sengih

EyA edamanhatiku said...

haha 2 smula jadi da pmpuan..pmpuan kna blajar kawal..llaki kna tjuk dia bole d pcaya.sindrom ne byk tjadi bla llaki tu playboy hehe agk2nya la..sori pnjang komen

k e y r i said...

this is facts! sooo trueeee!