Sunday, October 9, 2011

Chapter 13: You are not alone.

Salam dan well hello here boy and girls!

Simple posting sebab aku busy nak mampus lah beb. Ampun yang amat.

Lately, semua rakan rakan aku amat lah tertekan. Mana taknya kalau tak lepas point maka takkan fly lah. (aku pun tak terkecuali mengalami tekanan)

Maka doakanlah yang terbaik untuk kami. (inshaAllah)

Tapi pernah tak kita terfikir bila tension.

"argh! semua mende tak masuk! bingai betul aku ni!"

or maybe uols pernah mengalami situasi ini,

"Hm, semua tak ambil kisah pasal aku dah" 
(semata mata tak dapat selesaikan mathematics)

"apahal bengap benor ni."

"dammit! itu pun salah buat!"

Ni normal dikalangan pelajar mahupun pekerja. Aku sendiri banyak dengar mende mende ni dalam kehidupan seharian aku. (lebih lebih lagi waktu sekarang)

Tapi pernah tak hampa semua terlintas kat fikiran hampa yang,

"Hangpa semua tak keseorangan?"

Pasti ada yang jawab,
"hotak hang! Boyfriend/gf dah lah tak faham aku, parent pulak asyik mengharap, tensi aku duh."

Tepuk dada anya iman lah beb, wahai muslim sekalian, bukan hampa semua ada Allah ke?

Apa apa pun kita kena berbalik pada Allah. Sebab cinta Allah itu yang agung.


Janganlah bila ada masalah duk menangis mengadu dekat boyfriend or girlfriend.

Bila rasa tak kena je, bergantung harapan sepenuhnya dengan parent.

Or maybe bila rasa tak sedap hati terus mengadu domba dengan kawan.

kalau korang bergantung sepenuhnya dengan teman duniawi tu, apa jadi jika Allah tarik semua nikmat hampa tu dari hampa? Aku konfem korang rasa LONELY. nanti mesti tweet kat twitter kata #FOREVERALONE.

Muhasabah balik beb, Allah s.w.t itu Maha Melihat, Maha Mengetahui, Maha Mendengar. Dia sentiasa ada untuk kita, tapi kita yang selalu tak ingat Allah. Subhanallah.

Sekian, ini sebagai peringatan ringkas untuk semua dan juga diri aku. Sama sama lah kita istighfar dan muhasabah diri balik.

Semoga kita dapat membentuk diri kita sebagai individu Muslim yang sempurna dan akhirnya membawa Islam kembali ke stage "Ustaziatul Alam". InshaAllah.

Hasta La Vista Babe!

3 critics:

sergeant keroro said...

#foreverAlone

aimie amalina said...

like dis lelaju!=]
sesungguhnye kita tidak pernah sendiri
Tuhan itu selalu disisi

Fendy said...

nice words....