Monday, September 19, 2011

Chapter 10: Larangan ketika bercakap dengan awek.

Assalamualaikum and well hello there boys and girls.

Sorry aku jarang update. Tapi blog ini officially aku update seminggu sekali je. So pandai pandai koranglah terjah bila masa patut okeh (bajet ade kipas susah mati)

Ok, tak mahu bebel panjang panjang, kita masuk dengan mata pelajaran hari ini.

Gua mahu share tips bagi kaum adam yang berawek. sebab gua rasa sharing is caring. (apekah?)

1) Jangan cakap malu malu

Korang kan lelaki, malu malu jugak. Tapi macho tu perlu ada beb. Control macho sikit tapi jangan over. Kalau korang malu malu, ini yang bakal terjadi ketika korang berkomunikasi dengan awek korang..

Awek: (senyap) ermmm... (muka merah padam)
Boboi: Er.. a..a.. a..
Awek: ah.. ah..
Boboi: ah?
Awek: Ah.. ah.. ahmad.. (rentak lagu Ahmad-nyanyian Arrora Salwa)
Boboi: Hikhik (senyum malu)

2) Jangan tengking

Suara korang kalau dah besar jangan lah naikkan lagi. Konon taknak kena queen control lah korang nak tengking tengking. Contoh adegan tengking menengking.

Awek: huh! (merajuk)
Boboi: tengok tu! arghh! sikit sikit merajuk! (suara besar dan pitch tinggi)
Awek: Kenapa pun?!
Boboi: Pehal nak merajuk rajuk ni?? (bertambah hangat)
Awek: (lempang Boboi)

Ha, kan last last kena lempang. So, control suara korang tu ok?

3) Ungkit hal lama

Kalau tengah hangat bercinta janganlah ungkit kisah lama si gadis or korang sendiri. Sebab hasilnya akan jadi macam ni

Awek: You will be my last..
Boboi: Gaya you cakap ni buat i teringat dekat..
Awek: Macam sapa?
Boboi: My first one.. sorry
Awek: Oh.. you mesti sayang dia sangat kan?
Boboi: Dululah.. now dah tak..
Awek: Oh.. (tahan panas di hati, balik bilik terus merembeskan air mata tanpa henti)

p/s: mungkin ada juga adegan melempar barang barang seperti plush toy ke dinding berkali kali. (jangan tiru aksi ini)

4) Angkat phone and layan call tu.

Percayalah, kalau korang buat camni, adegan ini bakal berlaku.

awek: so.. you nak pergi..
(kringkring bunyi telefon)
boboi: kejap ye sayang..
awek:ok.
boboi: (angkat telefon) haa, awat? ohh kau ke.. (and the boring conversation goes on for half an hour)
awek:... (terus belah meninggalkan boboi)

5) Buat muka bosan

Jangan sesekali korang buat muka toyar time awek korang bercerita. Contoh adegan.

Awek: you, you nak tahu tak? bla bla bla..
Boboi: hmm, oh yeke.. baguslah (muka bosan)
Awek: You dengar tak ni?
Boboi: Ha, dengar.. (reaction muka still sama)
Awek: Yela tu.. (muka bengang)
Boboi: Betul (suara monotonous)
Awek: Tipu sangat.. (terus berlalu pergi)
Boboi: zzz (tertidur)

Perempuan ni sensitip beb. So pandai pandailah jaga ek hati diorang.. Kalau korang jaga hati diorang, inshaAllah diorang pun akan jaga hati korang.

Tapi kalau diorang tak jaga hati korang, korang nasihatkanlah wanita sebegitu bagi diorang faham korang alrite?
Aku pun tak boleh nak tulis panjang panjang. Itu jelah ok setakat ni. Sambungan? mungkin minggu depan.

sekian, kbaiii

Hasta La Vista Babe!

7 critics:

olinolina said...

hehe..nice entry...jom singgah blog olin
http://molinolina.blogspot.com/2011/09/hantu-di-padang-pasir-lagi-baik.html

Freaky said...

haha bagus tips ni untuk kaum lelaki semasa sembang dengan awek :D

sergeant keroro said...

ehem ehem, macam pengalaman jek :P

azah87 said...

tau xper.. :P

cik pulau said...

larangan tuk cakap ngan pakwe lak??? hahaha

Dr. Fox said...

@oli
haha ok

@freaky
ko dah try? :P

@sarjan
ce amalkan dekat saya boleh? *nakal

@azah
hehehe. ce gitau pakwe tips ni

@cik pulau
aka menyusul. :P

Halimatun Sa'adiah said...

betuk tu...lelaki patot remark sblm kuar datng...sensitip ooo...